Keren op de Noordsingel bij de Mall ter hoogte van de parkeergarage naast Albert Heijn is vanaf woensdag 17 augustus verboden.

Dit besluit is genomen om de verkeersveiligheid voor auto’s, fietsers en voetgangers te verbeteren.

Het kruispunt Noordsingel–Weigelia is een T-splitsing. De Weigelia is de in- en uitrit van parkeergarage P5 van winkelcentrum ‘Mall of the Netherlands’. Voetgangers en fietsers kunnen maar op één plek op het kruispunt de Noordsingel oversteken. Er loopt ook een trambaan over dit kruispunt vanaf Weigelia naar de Noordsingel.

Zeer druk kruispunt
Dat maakt het een zeer druk kruispunt wat wordt gebruikt door diverse weggebruikers. Auto’s die vanaf de N14, via de Noordsingel rijden en keren op dit kruispunt, lopen vast tegen het verkeer dat van de andere kant komt, de tram, voetgangers en fietsers. Keerbewegingen zijn daarom onveilig op dit kruispunt. Volgens de ongevallen database van de politie waren hier de afgelopen 4 jaar hier zeker 5 ongevallen. Een keerverbod draagt bij aan de veiligheid en komt de doorstroming van het verkeer ten goede. De afslag naar de parkeergarage verandert niet.

Ook keerverbod Noordsingel – Burgemeester Banninglaan
Om te voorkomen dat auto’s op het volgende kruispunt gaan keren met dezelfde problemen, wordt ook op het kruispunt Noordsingel – Burgemeester Banninglaan een keerverboid ingesteld.

Verkeersborden
Op de kruispunten Noordsingel – Weigelia en Noordsingel – Burgemeester Banninglaan – Johan Sebastiaan Bachlaan zijn verkeersborden geplaatst om weggebruikers te informeren over de gewijzigde verkeerssituatie

Dit is een van de maatregelen die worden genomen om de doorstroming van het verkeer en de bereikbaarheid van de Mall en omliggende wijken te verbeteren.

Foto: Midvliet Eric Renson  Wel naar de kleine parkeergarage van de Mall maar niet meer keren