De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg heeft voor komend seizoen veel plannen en initiatieven.

Echter, dat kan alleen als er genoeg handen zijn om mee te helpen deze plannen uit te voeren. Daarom zoekt de Stichting vrijwilligers, die het leuk vinden mee te denken en mee te werken. Er is vooral behoefte aan een penningmeester, die kan helpen de initiatieven in goede financiële banen te leiden, en aan een secretaris, die als aanspreekpunt voor de stichting wil fungeren, en de vergaderingen voorbereidt. Daarnaast zoekt men ook vrijwilligers die een thema of activiteit willen ondersteunen.

"De Stichting Duurzaam bestaat al bijna 30 jaar en richt zich op het verduurzamen en vergroenen van onze gemeente. Daarbij ondersteunen we inwoners met informatie en brengen we hen bij elkaar, bijvoorbeeld door een informatie-avond op een bepaald thema te organiseren. Maar ook zijn we kritisch naar de gemeente, en sporen we zowel de wethouders als de Gemeenteraad aan om actiever te zijn waar het gaat om energietransitie, klimaatverandering, luchtkwaliteit, behoud en uitbreiding van groen en het terugdringen van afval. Ook oefenen we druk uit op projectontwikkelaars om bouwplannen zo groen mogelijk te maken, en bomen zoveel mogelijk te sparen.

Ons bezwaarschrift tegen de kap van een aantal monumentale bomen in Schakenbosch bewees dat dit zin heeft. We kregen van de rechter gelijk en zijn vervolgens samen met de projectontwikkelaar aan tafel gaan zitten, voor een constructief overleg. Uitkomst is dat 19 hele monumentale bomen behouden blijven. Dit is voor ons een goed voorbeeld hoe je kritisch kunt zijn en tegelijkertijd ook kunt samenwerken met gemeente of projectontwikkelaars.

Maar nogmaals, dat kost tijd en inzet, en een voltallig bestuur. Wie komt het bestuur versterken? Wie helpt ons acties te organiseren? Heb je een paar uur per week over, en wil je je inzetten voor een groene en duurzame gemeente, neem dan contact op met de voorzitter (Marjan van Giezen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) . We praten graag met jou verder over onze organisatie en jouw ambitie!"