In de raad heeft de ChristenUnie met steun van SP, GroenLinks, CDA, PvdA en GBLV het voorstel gedaan om gokreclames via buitenreclame te verbieden.

De ChristenUnie maakt zich zorgen over gokreclames in Leidschendam-Voorburg. Via buitenreclame in bijvoorbeeld bushokjes worden ook minderjarige en (ex)verslaafden opgeroepen om online te gokken. De ChristenUnie wil met een verbod op gokreclames in Leidschendam-Voorburg de verwachte toename aan gokverslaafden tegengaan.

In de raad van 5 juli heeft de ChristenUnie met steun van SP, GroenLinks, CDA, PvdA en GBLV het voorstel gedaan om gokreclames via buitenreclame bij een nieuwe aanbesteding voor buitenreclame te verbieden. Het college heeft aangegeven ondertussen al in gesprek te gaan met de huidige aanbieders om te kijken wat in de tussentijd kan worden gedaan.

Frank Wilschut (fractievoorzitter ChristenUnie): 'Mensen zijn te waardevol om in gokken zichzelf en hun vrijheid kwijt te raken. We moeten daarom lokaal onze maatregelen nemen zolang er landelijk nog niet genoeg wordt ingegrepen'.