Nog geen maand na de feestelijke opening door wethouder Astrid van Eekelen is het grootste waterpark van Nederland in Leidschendam-Voorburg ernstig vernield.

In de nacht van maandag 20 juni is het waterpretpark Storm Aquapark in het watersport- en recreatiegebied Vlietland grotendeels kapot gemaakt. De meeste objecten zijn dermate beschadigd dat de komende dagen nodig zijn om de schade te inventariseren. De beschadigde objecten worden uit het water gehaald, waarna kan blijken in welke vorm het park weer opgebouwd wordt.

In samenwerking met de politie wordt gekeken naar vervolgstappen die genomen kunnen worden, met de aanwijzingen die er zijn.

De kosten voor de heropbouw van het aquapark lopen in de tonnen. Door een betrokken bezoeker is direct al een crowdfund actie opgezet om geld in te zamelen. Doneren is mogelijk via deze link naar de inzamelingsactie.

De eigenaren van het park hopen zo snel mogelijk weer open te zijn voor publiek. Alle steunbetuigingen en initiatieven zijn voor hen een enorme opsteker.

Foto: Regio15/ Sebastiaan Barel