Leergeld Leidschendam-Voorburg start in juni met een proefprogramma met mobiele telefoons voor kinderen die groep 8 afsluiten en in september naar de brugklas gaan.

Een kleine groep leerlingen die van de basisschool naar de brugklas gaan, krijgen een mobiele telefoon en een jaarabonnement.

Mobieltje is onmisbaar
Een mobiele telefoon is voor iedere leerling in het voortgezet onderwijs onmisbaar geworden. Alle informatie over lestijden en lesuitval wordt via de telefoon doorgegeven. Daarbij is een telefoon belangrijk voor de communicatie tussen leerlingen, met ouders en docenten.

De mobieltjes worden alleen beschikbaar gesteld aan kinderen met een Ooievaarspas of kinderen van gezinnen die in een schuldhulptraject zitten. De registratie is recent gestart en de uitreiking vindt begin juli plaats.

Stichting Leergeld
Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg wil kinderen uit Leidschendam en Voorburg helpen om wél mee te doen met sport, muziek of culturele activiteiten. Met de hulp van Leergeld kunnen kinderen net als andere leerlingen op de fiets naar school en het huiswerk thuis op de computer maken.

Door te sporten of muziekles hebben kinderen sociale contacten ook buiten school. Ze leren samenwerken, samenspelen met winnen en verliezen. Kinderen ontwikkelen teamgeest en andere belangrijke vaardigheden. Kinderen, die gewoon mee kunnen doen met schoolactiviteiten, krijgen hierdoor geen stempel, omdat er thuis geen geld voor is. Zo wil de stichting helpen voorkomen, dat kinderen uit armere gezinnen worden buitengesloten, want nu meedoen, is straks meetellen.

Foto: Stichting Leergeld Den Haag