Van maandag 6 juni tot en met zaterdag 11 juni is het de Week Voor de Gezonde Jeugd.

Ieder jaar vraagt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) samen met gemeenten en partners door heel Nederland aandacht voor een leefomgeving waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

In Leidschendam-Voorburg organiseert Goed bezig! deze week in samenwerking met scholen, sportverenigingen en bedrijven diverse activiteiten die in het teken staan van een gezondere leefomgeving voor kinderen.

Een kleine greep uit de activiteiten;

Pleinsport in het Corbulopark
Woensdag 8 juni tussen 12.15-14.15 uur zijn alle kinderen welkom in het Corbulopark om buiten te spelen. Sport en Welzijn Leidschendam-Voorburg organiseert een leuke middag met verschillende sport -en spel activiteiten en geven aandacht aan de week van de Gezonde Jeugd.

STAPFOODS Kinderkookworkshop
Het kooktheater is een rondreizend café en wordt ontwikkeld van materialen die een twee leven verdienen. Dit om kinderen ook te laten zien wat je met materialen kan doen. In het kooktheater krijgen kinderen tussen de 8 en 14 jaar les over waar onze voeding vandaan komt en gaan ze ook daadwerkelijk zelf aan de slag met de mooie gezonde ingrediënten uit de provincie. Woensdag 8 juni kunnen kinderen deelnemen aan een kookworkshop bij Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg.

Het hele programma is na te lezen op : www.senw-lv.nl/sport-en-cultuurkaart/cultuur-evenementen.