De vakbonden hebben een staking aangekondigd bij HTM op donderdag 2 juni aanstaande.

Het gevolg van de staking is dat trams en bussen die dag niet rijden. HTM vindt het zeer vervelend dat haar reizigers de dupe zijn van deze actie.
De staking duurt de hele dag. HTM adviseert reizigers om www.htm.nl, social media of de HTM reisapp te raadplegen voor meer informatie.
Ook worden reizigers geïnformeerd via de digitale informatieborden en OV-stewards op de halten.

HTM heeft een salarisaanbod gedaan van 3,1%. De coronacrisis heeft nog steeds een grote financiële impact op HTM. Alhoewel de Rijksoverheid HTM steunt met een beschikbaarheidsvergoeding, moet het bedrijf 5 tot 7% van de kosten zelf opbrengen. HTM beseft dat zij in de vorige cao onderhandelingen al een groot gebaar hebben gevraagd van de medewerkers door de nullijn vast te houden. HTM heeft toen ingezet op baanbehoud, het voorkomen van gedwongen ontslagen en het verder vormgeven van een ouderenregeling waarbij eerder stoppen met werken mogelijk wordt gemaakt. HTM realiseert zich ook dat de kosten voor het levensonderhoud zijn gestegen door de inflatie. Daarom heeft men in april een verbeterd eindbod gedaan om de vakbonden tegemoet te komen.

Op vrijdag 3 juni rijden de bussen en trams van HTM weer volgens de normale dienstregeling.

Foto: Midvliet Eric Renson   Lege tram- en bushaltes op donderdag op 2 juni