Zaterdag 21 mei waren ruim 180 scouts uit de regio in de leeftijd van 7 tot 11 jaar in Sytwende park in Voorburg.

De scouts zagen bij aankomst een piraat op een vlot, hij was verdrietig omdat hij heimwee heeft naar zijn moeder en de plek waar hij was geboren. Na lange omzwervingen was een zeekaart de enige manier voor hem om te onthouden hoe hij weer naar huis zou kunnen komen, maar die kaart heeft hij een keer uit frustratie verscheurd. De stukjes gingen overboord en spoelden aan in de buurt. De welpen vinden het zielig voor de piraat en het missen van je moeder lijkt hen vreselijk. Samen sporen we alle stukjes van de kaart op waarmee de piraat de thuisreis kan aanvaarden.

ScoutSytwende2 plat site
Door diverse spelen konden de kinderen de puzzelstukjes terugverdienen zo was er een levend memorie, zeeslag, kubbs met piraatjes, paaltje pikken, kogelstoot estafette, trefbal.

Het scoutingspel bestaat uit knutselen en buitenspel voor de jongsten, toneelspelen of een vossenjacht houden tot spelenderwijs samenwerken, de natuur ingaan, zeilen, kanoën of een zwerftocht lopen. Scouting telt in Nederland 120.000 Scouts verdeeld over 1.300 plaatselijke Scoutinggroepen.

De eerste drie keer mogen de kinderen GRATIS komen kijken, kom daarom langs bij een van de groepen uit de regio https://vlietstreek.scouting.nl/over-regio-vlietstreek/groepen-regio-vlietstreek