Ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan, hield Kunstuitleen Voorburg een grote lustrum-expositie genaamd “In de tuin van de kunstenaar”. De burgemeester opende deze tentoonstelling onder grote belangstelling.

Omdat er zoveel bezoekers waren voerde de burgemeester de openingshandeling buiten uit. Hij mocht stokrozen zaaien. Passend bij het thema “In de tuin van de kunstenaar”, maar ook omdat stokrozen in floriography, de Engelse bloementaal, staan voor ambitie. De Kunstuitleen spreekt hiermee de ambitie uit, om nog vele jaren te blijven groeien en bloeien.

Meer dan 40 kunstenaars waren exclusief voor Kunstuitleen aan de slag gegaan. Het resultaat is een pand vol nieuwe schilderijen, tekeningen, objecten en sieraden, geïnspireerd op de vraag: “Wat is een tuin voor jou?” Sommige kunstenaars schilderden hun eigen tuin of een droomtuin. Bij anderen reikt de tuin verder dan de eigen grond.

De Stichting Beeldende Kunst Voorburg wordt al 40 jaar gerund alsof het een prachtige tuin is. De Stichting heeft door de jaren heen gepassioneerde bestuursleden en vrijwilligers gekend, die hun mouwen opgestroopt hebben om de Kunstuitleen tot bloei te brengen. Zij zorgden altijd voor een vruchtbare bodem, de voedingsbodem waarin kunstenaars tot volle wasdom konden groeien.

Wil je de expositie zelf bezoeken? De expositie duurt tot en met 15 juni 2022.

Wil je een tuin in huis halen? Bekijk de kunstwerken op: https://dc.ids.nl/kids/webvoo1/

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Kunstuitleen? Bekijk de vacatures op: https://www.sbkvoorburg.nl/over-ons/vacature