Als gevolg van de afsluiting van de Utrechtsebaan en doordat de winkels weer open mochten, was het druk in Leidschendam-Voorburg

Op de Laan van Nieuw Oosteinde stond op zaterdag een forse file (foto boven, gemaakt door Ap de Heus) en in de Sijtwendetunnel/N14  was het zondag extra druk (foto hieronder, gemaakt door VRPress).

Op vrijdagavond 14 januari begon de opknapbeurt van de snelweg met een afsluiting tussen Den Haag en de gemeentegrens met Voorburg.
In het weekend van 14 januari was de Utrechtsebaan in beide richtingen afgesloten. Dit was van korte duur en gold alleen dat weekend.

Vanaf maandag 17 januari is de Utrechtsebaan alleen afgesloten voor het verkeer dat de stad uit wil. Verkeer dat naar Den Haag wil, kan wel van de Utrechtsebaan gebruik maken. De verwachting is dat deze afsluiting tot eind mei duurt.
De 45 jaar oude Utrechtsebaan is toe aan groot onderhoud. Het wegdek, de betonnen fundering, de wanden en de op- en afritten moeten worden vervangen. Ook moeten de verkeerstechnische installaties worden vernieuwd. Het werk beslaat het hele gemeentelijke deel van de weg, dat loopt van de Zuid-Hollandlaan tot aan de gemeentegrens met Voorburg.

Druk Sijtwendetunnel