In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart maakt Midvliet Next, het jongerenteam van Midvliet, een radioshow over de gemeenteraadsverkiezingen speciaal voor jongeren. In acht uitzendingen komen alle politieke partijen en hun partijprogramma’s aan bod.

Lage opkomst onder jongeren
Het is broodnodig om jongeren te informeren. Al jaren blijkt dat de opkomst bij verkiezingen onder jongeren lager is dan bij andere leeftijdscategorieën. In 2018 bleek dat ongeveer de helft van de jongeren tot 24 jaar had gestemd tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Bij andere leeftijdscategorieën was dit percentage hoger.

Met dit initiatief hoopt Midvliet Next jongeren te stimuleren om te gaan stemmen op 16 maart en om ze te enthousiasmeren voor de lokale politiek.

KiesLokaal
In KiesLokaal worden jongeren in een uur op de hoogte gebracht van de standpunten van de politieke partijen. Elke week komen lijsttrekkers en kandidaten die op de lijst staan langs om hierover te vertellen. Dit wordt afgewisseld met muziek.

In de radioshow worden onderwerpen besproken waar vooral jongeren belang bij hebben: huisvesting, duurzaamheid en recreatie. Iedere politicus krijgt daarnaast de gelegenheid om een eigen speerpunt uit het verkiezingsprogramma te pitchen.

Van dinsdagavond 25 januari tot en met 15 maart zijn van 21:00 tot 22:00 uur acht live-uitzendingen te volgen via Midvliet FM.
KiesLokaal is daarnaast actief op Instagram (@VlietCast), Spotify (@VlietCast) en te vinden via Midvliet.nl.