De eerste opschoonactie in 2022 met maar liefst 17 deelnemers, inclusief Mariska van Stichting Nederland Schoon.

'Enorm veel mondkapjes, vuurwerkresten, flessen wijn, blikjes en sigarettenpakjes opgeruimd. Onbegrijpelijk dat mensen na het afsteken van vuurwerk niet even de rommel opruimen. Wij hebben ons best weer gedaan'.

We spreken Paulien Kegge uit Voorburg Noord.
'Helemaal leuk dat jullie van Midvliet er aandacht aan willen besteden. We doen de opruimactie elke 3 weken op zaterdag van 09.30-10.45 uur. Ik ben hiermee begonnen op 19 september 2020 met de jaarlijkse World Clean up day. Die eerste keer waren we met zijn vijven, 2 dames en 1 man met zijn twee kinderen.

Vaker
We besloten het vaker te doen en de groep groeide. Op dit moment heb ik 43 supporters van schoon in mijn what's app groepje. Tijdens de World Clean up day afgelopen jaar hadden we 21 supporters. Meestal zijn we in Voorburg aan het prikken maar we hebben ook al eens opgeschoond bij het Zwarte Pad in Scheveningen. Na afloop drinken we een kopje koffie op eigen kosten, voor degenen die daar zin in hebben.

Gemeente ondersteunt
Via Stadsbeheer heb ik prikkers kunnen regelen en kan ik vuilniszakken halen voor mijn acties. Via de Stichting Nederland Schoon bestel ik regelmatig een opschoonpakket waarin vuilniszakken, handschoenen, dankkaarten en posters zitten die je kunt ophangen in de buurt. Die posters gebruik ik eigenlijk niet want mensen reageren via de buurtapp Nextdoor of ze spreken ons aan op straat als ze mee willen doen. Veel van de supporters hebben via mij een prikker gekregen of hebben er zelf een gekocht en prikken vaker. We krijgen vaak leuke reacties. Het is dankbaar werk, maar soms wel frustrerend hoeveel afval mensen klakkeloos op straat gooien.
Over 3 weken gaan we toch weer op pad. En hoe meer supporters, hoe meer we kunnen opruimen. De man van Stadsbeheer die ook op de foto staat vertelde ons dat de Gemeente nu ook op zaterdag de vuilnisbakken komt legen dus hij had meteen onze zakken meegenomen in zijn wagentje'.