De overgang van 2021 naar 2022 is in Leidschendam-Voorburg relatief rustig verlopen.

Ondanks het vuurwerkverbod werd er in de hele regio flink op los geknald en was er ook veel siervuurwerk te zien. Gelukkig leidde dit niet tot heel veel ziekenhuisbezoek, al waren er verschillende mensen die de eerste hulp bezochten na drank- of drugsmisbruik.

Op oudejaarsavond was er helaas sprake van een voertuigbrand. Rond tien uur ging een scooter in vlammen op in de Tulpentuin in Voorburg. De brandweer wist het vuur te blussen. Eerder op oudejaarsdag ging in het parkje bij de De Ruyterstraat (naast de N14) een sloopauto in vlammen op. De auto was daar gedumpt en in brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust. De brand leverde weinig gevaar op, omdat er in de buurt geen gebouwen staan. Wel zorgde de brand voor een flinke rookontwikkeling. De brandweer werd rond 23 uur gealarmeerd voor een voertuigbrand op de Burgemeester Velthuijsenlaan in Leidschendam. De brandweer ging met spoed naar de brand toe.

Op de Klaverweide in Voorburg werd op oudejaarsavond een ruit van restaurant ‘De Boerderij’ ingegooid. Om te voorkomen dat er vuurwerk naar binnen gegooid zou worden, heeft de brandweer de gesneuvelde ruit vervangen door een houten plaat.

Ap vuurwerk
                                                     Vuurwerk in Voorburg (foto: Ap de Heus)

Ap vuurtje
                                                     Vuurtje in Voorburg (foto: Ap de Heus)