Leden van GroenLinks Leidschendam-Voorburg hebben woensdag 1 december de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Voorzitter van het bestuur Mariette Sanderse: “Wij zijn trots op deze mooie lijst met enthousiaste GroenLinksers die zich met kennis en kunde willen inzetten in de raad.” Lijsttrekker Marie-Christine van der Gronde was al eerder gekozen en heeft zin om aan de slag te gaan met deze kandidaten: “Het is een lijst vol talent, met een mooie mix van ervaring en nieuwe energie!”

De kandidatenlijst telt 15 kandidaten. Op plek twee vinden we Natalie van Weers, sinds 2018 raadslid voor GroenLinks. Een ervaren raadslid die weet wat er leeft bij de inwoners van onze gemeente. Op plek drie staat huidig campagneleider Mary Kachavos. Ze is voormalig VN Jongerenvertegenwoordiger naar UNESCO en wil nu werken aan een eerlijker en duurzamer Leidschendam-Voorburg.

Op plek vier staat Kees Elenbaas, hij wil zich na 30 jaar wonen en werken in het buitenland graag inzetten voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg. Op plek vijf is Iris Feld te vinden, de jongste kandidaat op de lijst. Ze wil zich inzetten voor een frisse blik in de raad en jongeren betrekken bij de gemeentepolitiek.

Jeroen van Rossum, Henk Knoester en Floor Kist hebben aangegeven niet terug te keren als gemeenteraadslid en staan daarom als lijstduwer op de lijst.

kandidatenlijs GL2022