(VIDEO) In de nationale Week van Respect, van 8 tot en met 14 november, is er aandacht en begrip gevraagd voor respectvol samenleven.

Dit werd gedaan door Bibliotheek aan de Vliet, COC Haaglanden, Fenomeen Bovenveen en Stichting Inclusie en Discriminatiebestijding, Sport en Welzijn en Woej.

Inwoners van Leidschendam-Voorburg hebben op een creatieve manier laten zien wat respect voor hen betekent. Van alle inzendingen zijn vier ontwerpen uitgekozen om een ansichtkaart van te maken.
De winnende kaarten zijn ontworpen door Gina van der Mast, Nelly Lausberg van Os, Rim Haider en Winner Ngoya. Wethouder Floor Kist overhandigde de winnaars op vrijdag 26 november hun zelf ontworpen ansichtkaart.
Wethouder Floor Kist: “Wat een originele manier om met elkaar in gesprek te komen over respect. Respect lijkt zo’n groot thema, maar op deze manier is het heel toegankelijk en behapbaar gemaakt.”

Deze ansichtkaarten worden vanaf volgende week verspreid over diverse locaties, zoals de Bibliotheek, Sport en Welzijn, Woej en diverse horecagelegenheden, in Leidschendam-Voorburg. U kunt ze gratis meenemen en opsturen of persoonlijk geven aan iemand waar u respect voor hebt.