In 2020 werden door corona veel bruiloften verplaatst of bewust kleiner gehouden. In Leidschendam-Voorburg werd in 2020 minder getrouwd dan in 2017, maar liefst -32,9%.

Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS. 

In de provincie Zuid-Holland zijn in 2020 relatief veel inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 3,1 huwelijken gesloten per 1.000 Zuid-Hollanders, terwijl er landelijk 2,9 huwelijken werden gesloten per 1.000 Nederlanders. Leidschendam-Voorburg kende 2,8 huwenden per 1.000 inwoners.

In Leidschendam-Voorburg worden wel meer huwelijken gesloten dan het aantal inwoners dat er trouwt (15,1%). Dit duidt erop dat koppels van buiten de gemeente naar Leidschendam-Voorburg komen om er te trouwen.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld
Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

Voor meer informatie en enkele visuele weergaven: https://www.theperfectwedding.nl/informatie/onderzoek-trouwen-in-2021

Bron: ThePerfectWedding.nl