Deze campagne staat in het teken van het stimuleren van teamsport voor iedereen, onafhankelijk van afkomst, geaardheid, geloof, leeftijd of beperking.

Met de video ‘Sport is voor iedereen’ wil SenW inwoners in Leidschendam-Voorburg enthousiasmeren om te gaan sporten bij een vereniging. Ook worden sportverenigingen aangemoedigd om zich open te stellen voor de uiteenlopende doelgroepen en een aangepast sportaanbod te creëren. Lokale ambassadeurs uit de diverse doelgroepen spelen een hoofdrol en zijn het gezicht van inclusief sporten.
De campagne is in 2017 gestart in nauwe samenwerking met de gemeente en past heel mooi in het lokale sportakkoord. De focus ligt op het verhogen van het aantal deelnemers uit diverse doelgroepen aan teamsporten. In het filmpje zie je Geurt Thomas, 72 jaar, voetballen (SEV – walking voetbal); Sandy Alhassan, een meisje uit Syrië, basketballen (BC Leiden) en Job Teurlinx, heeft een vriend, volleyballen (VOLEVO). Buiten het filmpje zijn er nog drie sport ambassadeurs: Jacco Holthuis, aangepast sporten (Roeivereniging Rijnlijnd), Luca Cantineau (scheidsrechter) en Jessy van Leeuwen, vrouwenvoetbal (RKAVV).
Samen hopen zij mogelijke taboes te doorbreken en sporten op inclusieve wijze te promoten, te laten zien dat het kan! “Sport is superbelangrijk en brengt je ontzettend veel. Je moet je niet laten tegenhouden en iets zoeken dat bij je past.” - Job Teurlinx, volleyballer bij VOLEVO. Het filmpje is te zien op de sociale media kanalen van SenW, Facebook en Instagram en
op het YouTube kanaal van SenW: https://youtu.be/3io7SVOCdls.

Aan de campagne is een winactie gekoppeld, SenW roept sportteams op om te laten zien dat iedereen welkom is. Plaats met je team een foto op Instagram, waarbij je een hart op hand tekent en deze laat zien. Tag SenW in je bericht en gebruik de hashtags #sportisvooriedereen #ikdeelmijnverhaal. Plaatsen kan tot en met 14 februari 2022 op 22 februari maken we de winnaar bekend.

Foto Job met teamgenoor VOLEVO Hartje op je hand

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream