Tijdens de begrotingsbehandeling diende GroenLinks samen met het CDA, CU-SGP en D66 een motie in over energiearmoede.

Daarin vragen de partijen het college om inwoners snel te helpen met het nemen van kleine maatregelen die hun energieverbruik omlaag brengen.
GroenLinks Raadslid Natalie van Weers: “Er komt een koude winter aan. Doordat de gasprijzen stijgen, zullen veel mensen deze winter hun verwarming niet durven aanzetten. Simpelweg omdat ze anders hun energierekening niet kunnen betalen. Als het college snel optreedt, kan dat een groot verschil maken. Juist mensen met lage inkomens wonen vaker in slecht geïsoleerde huizen.”

Fractievoorzitter Marie-Christine van der Gronde: “ Vanuit de gemeente subsidiëren we al jaren de zonnepanelen voor woningeigenaren. Terwijl mensen met een koophuis die investering ook zonder subsidie kunnen doen. Ondertussen hebben veel mensen in slecht geïsoleerde huurwoningen niet eens de financiële ruimte om tochtstrips of radiatorfolie te kopen. En juist die mensen hebben de besparing op hun energierekening hard nodig. Een paar tientjes subsidie maakt voor hen een wereld van verschil.”

(foto boven dit bericht: Nathalie van Weers; foto gemaakt door Henk Knoester)