De elfde dag van de elfde maand geldt in veel plaatsen als de opening van het carnavalsseizoen. Ook in Leidschendam-Voorburg wordt deze week het startsein gegeven voor carnaval.

Het Prinsenbal, het feest waarin carnavalsvereniging de Damzwabbers hun Prinsenpaar voor het komend seizoen bekend zal maken, gaat op zaterdag 13 november door. Vanwege de coronamaatregelen is het feest alleen toegankelijk voor leden van de Damzwabbers.

Tijdens het Prinsenbal worden Prins Transportador en Page Silke bedankt worden voor hun inzet in de afgelopen 2 seizoenen. Afgelopen seizoen is Prins Transportador aangebleven als prins, maar helaas was er weinig te doen vanwege de annulering van het carnavalsseizoen. Nu nadert dan toch echt het einde van zijn avontuur als Prins carnaval en moet hij er zondag 13 november aan geloven, het “afvoeren” van de Prins voordat het nieuwe Prinsenpaar bekend wordt gemaakt.

Het Prinsenbal wordt gevierd in de kantine van voetbalvereniging RKAVV aan de Sportparkweg 4 in Leidschendam. De presentatie van het nieuwe Prinsenpaar staat gepland om 22.11 uur.

In 2020 kon carnaval vanwege de coronacrisis helaas niet doorgaan. Hierover vertelde de voorzitter van de Damzwabbers, Petra Snijder eerder in het programma Midvliet Actueel. Het gesprek is hier terug te luisteren.

Foto: Remko Kloosterman alias Prins Transportador en page Silke

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream