Inwoners die voor een ander zorgen worden rondom de Dag van de Mantelzorg (10 november) in het zonnetje gezet.

Tientallen mantelzorgers zijn afgelopen zaterdag verwend met een high tea om thuis van te genieten. Speciaal voor jonge mantelzorgers is er 9 november een pizzafestijn. Met deze festiviteiten wil de gemeente, samen met het netwerk Mantelzorg, haar waardering tonen aan alle inwoners die voor een naaste zorgen. Bijvoorbeeld voor een partner, vader, moeder, broer(tje) of zus(je) met een beperking, ziekte, verslaving of psychische problemen.

Wethouder Floor Kist: “Zorgen voor een ander is een dankbare, maar vaak ook zware taak. Zeker het afgelopen anderhalf jaar. Verschillende vormen van ondersteuning vielen tijdelijk weg en er waren minder mogelijkheden om te ontspannen. Mantelzorgers vermeden hun eigen sociale contacten, om hun naaste met een kwetsbare gezondheid niet in gevaar te brengen. We weten dat dit voor velen een extra zware periode is geweest. Ik roep daarom op om gebruik te maken van alle vormen van ondersteuning die er zijn.”

Inwoners van Leidschendam-Voorburg kunnen onder meer terecht bij de mantelzorgmakelaar en mantelzorgcafés. Ook kunnen ze gebruikmaken van regelingen om het huis aan te passen en is er ondersteuning van zorgvrijwilligers en respijtzorg, waarbij de taken van de mantelzorg tijdelijk worden overgenomen. Daarnaast kunnen ze de mantelzorgwaardering aanvragen (tot en met 12 november). Meer informatie over alle regelingen staat op www.mantelzorglv.nl.

Bijzondere aandacht voor jonge helden
Ook jongeren zorgen wel eens voor iemand in hun omgeving. Deze jongeren noemen we jonge helden. Want ook zij maken het verschil voor degene waar ze voor zorgen. Daarom worden zij morgen in het zonnetje gezet met een pizzafestijn. Voor jonge helden die behoefte hebben aan ontspanning en contact met andere jonge mantelzorgers, is er om de week op dinsdag een chillmiddag op de Dobbelaan 4 in Leidschendam. Aanmelden, vragen stellen en op de hoogte blijven van andere activiteiten kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via Instagram: jongeheldenlv.

Foto: gemeente Leidschendam-Voorburg

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream