×

Waarschuwing

JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 134 niet laden
Eerste exemplaren Nederland Leest boek uitgereikt in het Taalhuis

Makkelijke taal
Op maandag 1 november kregen de deelnemers van de Taalhuis Leesclub in Rijswijk de eerste exemplaren van het Nederland Leest cadeauboek in makkelijke taal. Hiermee gaf de Bibliotheek aan de Vliet het startsein voor de landelijke campagne Nederland Leest. Gerard Hendriks, directeur van de Bibliotheek aan de Vliet vertelde kort over de campagne en het boek en reikte het eerste exemplaar uit.

Op reis met een boek
Het afgelopen jaar was voor veel mensen een periode waarin het leven zich voornamelijk tussen vier muren afspeelde. Onder andere om te laten zien dat reizen niet altijd fysiek hoeft te gebeuren is het thema van Nederland Leest 2021: Over de grens. Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Eén boek, duizend gesprekken - een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom geeft de bibliotheek (zolang de voorraad strekt) tijdens Nederland Leest in november De wandelaar van Adriaan van Dis cadeau.

Taalhuis Leesclubs 
In het Taalhuis in Rijswijk komt deze leesclub één keer per week samen om door het lezen van een boek de Nederlandse taal te leren. Onder begeleiding van Taalhuisvrijwilliger Peggy lezen acht dames - ieder met een andere achtergrond - gezamenlijk een boek en praten hierover.
Ook in de vestigingen Leidschendam en Voorburg organiseert de Bibliotheek aan de Vliet iedere week twee keer een Leesclub. Tijdens deze leesmomenten kan iedereen die de Nederlandse taal beter wil leren lezen en spreken aanschuiven om samen een boek of krant te lezen.