Als er sprake is van dementie wordt het vroeg of laat moeilijker om aan het verkeer deel te nemen. Wat is dan nog verantwoord?

Wanneer is het punt bereikt dat iemand niet meer zelfstandig kan autorijden, kan fietsen of met een scootmobiel op pad kan gaan? Wat zijn de dilemma’s? In samenwerking met het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid (CBR) draait men een pilot over dit onderwerp.

Op dinsdag 9 november, om 19.30 uur, zullen de gespreksleiders een toelichting geven over dit onderwerp. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

In verband met de coronamaatregelen is er een maximum aantal van 30 bezoekers dat in het Alzheimer Café ontvangen kan worden.
U moet zich vooraf aanmelden. Zo voorkomt u dat u voor een dichte deur staat.
Aanmelden kan door een e-mail te sturen Conny van Dam, voorzitter Alzheimer café: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door te bellen naar tel. 0622-442.139, ook als u vragen heeft over het bovenstaande.
U bent vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid
Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 19, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.