Ruim 300 kinderen van 2 t/m 12 jaar deden tijdens de herfstvakantie mee met verschillende sportieve en culturele activiteiten.

Hieronder: 'Overleven in de duinen', 'Sport-In', 'Kids Yoga', 'Trashure Hunt' en de 'Cultuur-In'.

De activiteiten vonden plaats in en rondom de Gemeente Leidschendam-Voorburg op locaties als Meijendel, Sporthal De Fluit, Richard Krajicek Corbulopark, Maerten vd Velde school en Gymzaal De Waterlelie. Het enthousiasme bij de deelnemende kinderen was groot en de organisatie van SenW kijkt terug op een geslaagde week.

Op maandag deden 25 kinderen in Stompwijk en Leidschendam mee aan Kids Yoga. Ze gingen creatief aan de slag met bewegen, verhalen en tekenen, “ik vond het tekenen heel leuk, maar ook de verhaaltjes die we gingen uitbeelden was heel grappig om te doen” – deelnemer Kids Yoga.

De Sport-In bij sporthal De Fluit op dinsdag was druk bezocht met 210 gemotiveerde kids die actief aan het sporten waren. In de ochtend kwamen de jongere kinderen en in de middag de oudere kinderen. Ze konden uit tien verschillende sporten zes sporten kiezen om te doen, zo was er handbal, basketbal, softbal, badminton, korfbal, boksen, gymnastiek, zaalvoetbal, judo en karate. De sporten werden gegeven door ervaren trainers van de sportverenigingen, mede dankzij hen was deze sportdag een groot succes. “Ik vond het leuk om allemaal sporten uit te proberen en kijken waar ik goed in ben, zo kan ik een sport vinden” – deelnemer Sport-In. “Dit is echt geweldig en het ziet er ook zo professioneel uit!” – deelnemer Sport-In.

Op woensdag gingen ruim 30 kids mee met de workshop Overleven in de duinen. Ze gingen lekker naar buiten en leerden speciale skills waarmee je kunt overleven in de natuur. “Ik vond het tof om te leren hoe je met dingen uit de natuur voorwerpen kunt maken die zo nuttig zijn.” – deelnemer Overleven in de Duinen.

Bij de Cultuur-In op donderdag gingen 35 kids creatief aan de slag met koken, knutselen en een Capoeira workshop. “Falafel ziet er uit als kattenvoer maar is echt super lekker” – deelnemer Cultuur-In over het koken.
Op vrijdag deden bijna 20 kinderen mee aan de Trashure Hunt waarbij ze op jacht gingen naar afval in de buurt en ondertussen leuke spellen deden. Deze helden hebben heel wat afvalschatten op gehaald in het Corbulopark. “Op deze manier is afval verzamelen heel leuk, zoeken naar schatten en punten scoren!” – deelnemer Trashure Hunt.

De organisatie is alle partners dankbaar voor hun bijdrage aan alle activiteiten en blije kindergezichten: VRC, Catch, BC Orbiton, Westvliet Judo, VEO, LV Boxing, Elevate Basketbal, LV Gymnastics, EHC, Sporthal de Fluit, Trashure Hunt, Isabel van Duijne, Batuque Capoeira Holland, Stichting Naar Buiten, Techniekmenu, Groen Doet Goed, Mee naar Zee, Van Heugten Tours, Fitspace. Speciale dank aan: GoedBezig! en het Van Ravensteynfonds.

HSVWSport In herfstvakantie handbal
                                                      Sport in de herfstvakantie: handbal

HSVWSport In herfstvakantie korfbal
                                                      Sport in de herfstvakantie: korfbal

HSVWSport In herfstvakantie warming up
                                                      Sport in de herfstvakantie: warming up

Overleven in de Duinen herfstvakantie
                                                       Overleven in de duinen

HVSWCultuur In Koken
                                                      Cultuur-in: koken

HVSWSport In herfstvakantie badminton
                                                      Sport in de herfstvakantie: badminton

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream