In veel gemeenten worstelen organisatoren momenteel met de wijze van de intocht van Sinterklaas.

Kan Sinterklaas gewoon op traditionele wijze ontvangen worden of moet er een toegang zijn via de coronacheck-app? Dit meldt de NOS zaterdag. Op 5 november kan het kabinet nog een onverwachts besluit nemen tijdens een coronapersconferentie.

De website Digisint meldt dat Sinterklaas zaterdag 13 november volgens planning in Leidschendam-Voorburg aankomt. Om half elf wordt de boot verwacht in de sluis van Leidschendam en om 13:00 uur in de Huygens Haven in Voorburg.

Daarnaast kijkt de organisatie of het haalbaar is om op 27 en 28 november een nieuwe sinterklaasvoorstelling te organiseren. Meer informatie volgt zo snel mogelijk.

De organisatie heeft verder besloten dat Sint Nicolaas voortaan roetveegpieten meeneemt. Daarnaast willen zij ook andere leden van de hofhouding van Sint Nicolaas introduceren, zoals zijn lakeien, bakkers, edellieden en jonkvrouwen. Volgens de organisatie is dit de weg om nu in te gaan, waarbij men beseft dat er altijd voor- en tegenstanders bij een bepaalde keuze zullen blijven bestaan.

Digisint houdt iedereen via de facebooksite op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream