Rond half zes werd de brand ontdekt in de houten aanbouw van het hotel, gelegen op de kruising Vlietweg met de Broekweg.

Verschillende brandweereenheden zijn hierop met spoed ter plaatse gegaan.
Bij het pand aangekomen bleek dat er op verschillende plaatsen bij de aanbouw brand was ontstaan. Het vermoeden van brandstichting werd versterkt nadat er molotovcocktails werden aangetroffen.
De brandweer had de brand snel onder controle. Het nader bericht luidde 'kleine brand'.
Vanwege de brandstichting heeft de politie een plaats delict afgezet. 
Het pand wordt momenteel verbouwd en stond daarom leeg. Buurtbewoners hebben in het verleden hun ongerustheid geuit omdat er mogelijk een 'Polenhotel' gevestigd zou worden. Maar er schijnt begin dit jaar ook een aanvraag te zijn gedaan om het te verbouwen tot een instelling voor begeleid wonen.

Bron: Regio 15  foto: Sebastiaan Barel

Update: politie-oproep 

Getuigen gezocht
De politie is zondag een onderzoek gestart naar de oorzaak van deze brand. Daarbij wordt er gekeken of er sprake is van brandstichting. Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Heeft u rond 05.30 uur in de buurt van het voormalig Hotel Centraal aan de Vlietweg in Leidschendam iets verdachts gezien? Heeft u een camera in die buurt of heeft u andere informatie over deze brand? Neem dan contact op via de opsporingstiplijn 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.