Aan de rand van een parkeerplaats op Sportpark Westvliet aan De Groene Zoom in Den Haag zijn vrijdagochtend 22 oktober enkele jerrycans en wat andere spullen gevonden.

Deze zijn waarschijnlijk afkomstig van een drugslab. Dit melden Regio15 en Het Krantje. De grond is eigendom van de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Politie en brandweer hebben de locatie afgeschermd en de zaken veiliggesteld zodat deze kunnen worden afgeschermd. Deze dumping is de tweede in een maand tijd binnen de gemeente, terwijl ook in buurgemeenten de laatste weken het nodige is gedumpt. Het komt steeds vaker voor omdat er steeds meer en kleinere labs worden gestart waar relatief eenvoudig lucratieve drugs kunnen worden geproduceerd.

De brandweer heeft gekeken of de vaten schadelijk zijn voor mens en omgeving. Een gespecialiseerd bedrijf zal later de vaten weghalen.

Criminelen die drugs maken, willen af van het afval dat uit de illegale drugslaboratoria komt. Ze gooien het chemisch afval dan weg op een openbare plek, bijvoorbeeld langs de weg of in een bos. Een drugsafvaldumping is illegaal en dus strafbaar

Komt u gedumpte jerrycans of vaten aan, raak niets aan. Drugsafval is gevaarlijk.

Bel direct de politie via 112 en volg de instructies van de politie op. Houd 25 meter afstand. Bij brand minimaal 100 meter afstand. Sta met de wind in de rug zodat chemische lucht niet uw kant op waait.

Maak als het kan foto’s, noteer nummerborden en onthoud de beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden aan Meld Misdaad Anoniem. Bent u zelf de eigenaar van de grond waar het afval ligt, doe dan ook officieel aangifte bij de politie. Als de dader bekend is, kan de schade verhaald worden en moet de dader de schade terugbetalen.

(bron: hetkrantje-online.nl en Regio15)
(foto: Regio15 - René Hendriks)

Contactgegevens Midvliet

Algemene correspondentie
Postbus 1042
2260 BA  Leidschendam

Studioadres & Bezoekadres
Damlaan 35a
2265 AL Leidschendam

Telefoon studio: 070-3202266
Redactie: redactie@midvliet.nl
E-mail: info@midvliet.nl

 

Radio & Televisie

Radio
Ether: 107.2 Mhz
DAB+: kanaal 11B (DAB lokaal 45)
Ziggo digitaal: 916
KPN  digitaal: 1189
XS4All digitaal: 1189
Of via de livestream

Televisie
Ziggo: kanaal 41
KPN:  kanaal 1489
XS4All: kanaal 1489
Of via de livestream