Samen met het Ouderenfonds start Hockeyclub Cartouche op 26 oktober met walking hockey voor 55-plussers.

Deze ochtend is bedoeld voor iedereen die kennis willen maken met deze aangepaste spelvorm van hockey. Naast lekker bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal.

“In het verleden heb ik veel gehockeyd, maar ik moest op een gegeven moment noodgedwongen stoppen”, zegt Tom Recter (71 jaar). “Geweldig dat ik met deze kick-off bij Cartouche weer de kans krijg om weer mee te doen en verantwoord en lekker te gaan bewegen, met voor mijn leeftijd aangepaste spelvormen”. Walking hockey, de naam zegt het al, is bedoeld voor mannen en vrouwen die niet meer zo goed kunnen of willen rennen. Tom vervolgt: “En zo blijf ik toch weer even iets meer in conditie. Daarnaast is het leuk om dat samen met anderen te doen, net als vroeger. En met een betrokken en professionele trainer. “

Deelname is gratis
De organisatie op 26 oktober (10-12 uur) is in handen van een ervaren trainer van Cartouche. Deelname is gratis. Makkelijke kleding voldoet, sportschoenen zijn handig, voor een stick wordt gezorgd door de vereniging. Aanmelden voor 26 oktober kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Na deze kennismaking is er elke dinsdagochtend (zolang het weer het toelaat) een training.

Een paar cijfers
In 2020 sportte 38% van de Nederlandse mannen en vrouwen van 65 jaar en ouder wekelijks. Nederlandse ouderen (65 jaar en ouder) halen hun beweging voornamelijk uit activiteiten in de vrije tijd zoals wandelen (gemiddeld ruim 4 uur per week) en fietsen (gemiddeld 3 uur per week). Ouderen zijn de afgelopen jaren steeds meer gaan bewegen.

(foto's: OldStars)

Walking hockey 1
Walking hockey 3