Onder het credo ‘It takes a village to raise a child’ hebben zes nieuwe partners zich aangesloten bij de JOGG-aanpak.

Hiermee gaan ze de belofte aan om zich in te zetten om kinderen op een gezond gewicht te houden in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De nieuwe partners zijn: Harrie Ozinga, directeur van Stichting Techniekmenu, Cindy Ciere, directeur van PC de Driemaster, Marco van Stappershoef eigenaar van STAPFOODS en Klaske Montizaan van Hart voor Voeding, unitmanagers; Angela Klapwijk, Angela Verdoes en Linda Brullemans van DAK kindcentra en Willy Tiekstra, directeur bestuurder van Woej. De eerste drie partners hebben getekend onder toeziend oog van wethouder van Eekelen van Sport.

Met het ondertekenen van de fysiek pledge (plechtige belofte) ‘It takes a village to raise a child’, vullen zij de huidige partners; Gemeente Leidschendam-Voorburg, Sport en Welzijn, Sportfondsen, Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West, Vlietkinderen, GGD Haaglanden, KiXs, Prima Voeding Junior en Cateringopmaat, aan. Dit gebeurde bij basisschool De Driemaster in Voorburg, onder het genot van een gezond hapje en sapje. “De titel van het plan van aanpak: ‘It takes a village to raise a child’ geeft op een mooie manier aan dat we het zorgen voor een gezonde jeugd en dus ook een gezonde toekomst, samen moeten doen.” - Wethouder van Eekelen.

De partners willen allemaal bijdragen aan Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst. Samen zetten zij zich in om meer dan 89% van de kinderen op een gezond gewicht te krijgen. Iedere partner doet dit op zijn eigen manier, binnen de eigen omgeving. De JOGG aanpak blijft voorlopig (tot 2025) actief in Leidschendam-Voorburg. “Op onze school zijn we actief met het Vignet Gezonde School - thema Voeding. De kinderen drinken water op school en we hebben een mooi aanbod voor kinderen met overgewicht.” - Cindy Ciere, directeur van de Driemaster.

De samenwerking is hiermee officieel bevestigd. Daarnaast werkt Goed Bezig! ook samen met lokale media, basis- en middelbare scholen, supermarkten en diverse beweegaanbieders. Zij leveren een belangrijk aandeel in de ontwikkeling van de gezonde omgeving voor kinderen van 0-19 jaar. “Ik ben zeer verheugd dat zes nieuwe partners de pledge hebben ondertekend. Zo kan ieder op zijn eigen manier bijdragen aan een Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst.” - Miriam Blom, Goed Bezig!.