Wethouder onderwijs Juliette Bouw gaf woensdag op het Veurs Lyceum in Leidschendam het startsein voor de wervingscampagne ‘word hybride docent’. Met deze campagne willen scholen in Leidschendam-Voorburg mensen uit het bedrijfsleven enthousiasmeren naast hun baan een paar uur per week voor de klas te gaan staan, om zo hun praktijkervaring met leerlingen te delen.

Het Veurs Lyceum in Leidschendam vormde het decor voor de aftrap van de campagne. Deze middelbare school staat bekend om zijn technasium, dat havo- en vwo-leerlingen opleidt tot creatieve en oplossingsgerichte betàstudenten door projecten voor echte opdrachtgevers te volvoeren.

Hybride docent
Wethouder Juliette Bouw: “Mensen uit het bedrijfsleven kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het onderwijs. Ervaring uit de praktijk en de drive om voor de klas te staan is een mooie combinatie. En dat hebben we keihard nodig, want er is een groeiend tekort aan techniek docenten.”

De hybride docent blijft werken binnen het bedrijfsleven en staat een paar dagen in de week voor de klas. Op die manier kunnen leerlingen van alles opsteken op grond van de actuele praktijkervaring van de docent. Dat is de achterliggende gedachte van het traject ‘word hybride docent’. 

Met name mensen met kennis en ervaring in de bèta- en technieksectoren zijn van harte welkom om deze mogelijkheid te onderzoeken. Alle scholen voor voortgezet onderwijs in Leidschendam-Voorburg participeren door hun deuren open te zetten voor hybride docenten.

Meer weten?
Bent u werkzaam in het bedrijfsleven en wilt u meer te weten te komen over de mogelijkheden van het werk als hybride docent? Op de website Word hybride docent kunnen geinteresseerden zich inschrijven voor een online informatiebijeenkomst. De eerste sessie heeft plaats op 25 oktober, de volgende op 7 december. In de loop van 2022 zijn er nog twee bijeenkomsten gepland.

'Word hybride docent' is een gezamenlijk project van de gemeente Leidschendam-Voorburg en De Rode Loper, dat zich inzet voor zij-instroom in het onderwijs in de regio Haaglanden.

Linksboven: Remco Hulsbergen, directeur Veurs Voorburg vmbo & François Vatel vmbo Rechtsboven: Juliëtte Bouw, wethouder onderwijs gemeente Leidschendam – Voorburg
Linksonder: Charlotte van Thiel, rector Veurs college Rechtsonder: Peter Lamers, Voorzitter College van Bestuur Scholengroep Spinoza