Op vrijdag 10 september reikte burgemeester Jules Bijl de gemeentelijke onderscheiding de UBU uit aan mevrouw Noor Kamerbeek.

Deze onderscheiding is voor personen die zich bijzonder verdienstelijk hebben ingezet, bijvoorbeeld binnen een instelling of vereniging. De uitreiking vond plaats tijdens de opening van het Huygensfestival in de Oude Kerk in Voorburg.

Oprichter Huygens Festival
Noor Kamerbeek, fluitiste en klassieke muziekprogrammeur voor de Vara en Radio 4, is de oprichter van het Huygens Muziekfestival. Geïnspireerd door het succes van het Delft Chamber Music Festival wilde zij ook in de gemeente Leidschendam-Voorburg een festival voor klassieke muziek oprichten. De Voorburgse pianist Paolo Giacometti en het bevriende Matangi Quartet zetten het festival meteen kwalitatief op de kaart. Ook inwoners die zich met muziek en dans bezighielden kregen een podium. Zo ontstond vanaf 2007 een festival voor jong en oud, amateur en professional, dat een prachtig fundament werd voor de huidige versie van het Huygens Festival.

Kunstwerk de UBU
De UBU is de naam van het kleurrijke kunstwerk van de Haagse kunstenaar Jan Snoeck. Het kunstwerk staat in het groot aan de Via Donizetti in Voorburg.

Via de website van Noor Kamerbeek is meer achtergrondinformatie over haar te vinden: https://noorkamerbeek.nl/
Meer informatie over het Huygensfestival: https://huygensfestival.nl/

(foto: Hilbert Krane)