Op 28 oktober start de allereerste Nationale Klimaatweek. Hiervoor wordt gezocht naar inwoners van Leidschendam-Voorburg die zich inzetten voor een beter klimaat.

De Nationale Klimaatweek (NKW) van 28 oktober t/m 5 november, is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In deze week spelen klimaatburgemeesters een belangrijke rol om de rest van Nederland te inspireren zich ook in te zetten voor een beter klimaat. Zij laten samen met aangesloten klimaatpartners, bedrijven en organisaties en gemeenten laten van zich horen in de Klimaatweek. Ze laten zien wat er in Nederland allemaal al gebeurt, maar ook wat er nog nodig is om de klimaatdoelen van 2030 te halen.

Doel van de Nationale Klimaatweek
Op de eerste dag van de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortgang van de uitvoering van het Klimaatakkoord. Tijdens de NKW vraagt het ministerie op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land al gebeurt aan klimaatverbeteringen. Het doel van de klimaatweek is zoveel mogelijk Nederlanders inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat.

Ben jij de klimaatburgemeester van Leidschendam-Voorburg?
Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept Nederlanders op mee te doen aan de week en zoekt voor alle gemeenten in Nederland een 'Klimaatburgemeester'. Iemand die zich inzet voor een beter klimaat door zijn eigen levensstijl aan te passen. Dat kan iets groots zijn of klein. Goedkoop of duur. Van je huis laten isoleren, tot minder voedsel verspillen. Of ben je een klimaatactie gestart in de straat of wijk met de buren?

Ben jij die persoon uit Leidschendam-Voorburg? Of ken je iemand die de klimaatburgemeester van Leidschendam-Voorburg zou kunnen zijn? Geef je op via: www.iedereendoetwat.nl/NKW