Wethouder sport Astrid van Eekelen tekende namens de gemeente Leidschendam-Voorburg de Ambitie gezonder voedingsaanbod gemeentehuizen.  Leidschendam-Voorburg kiest daarmee voor lokale en gezonde voeding in het bedrijfsrestaurant. 

“Als JOGG gemeente (jongeren op gezond gewicht) willen we het goede voorbeeld geven en het ook voor onze medewerkers gemakkelijk maken om voor gezond te kiezen," zegt Van Eekelen. "Door in te zetten op bewustwording en aandacht voor beweging, gezonde voeding, ontspanning en het voorkomen van stress worden werknemers gestimuleerd om gezonder te leven.”

Gezond voedingsaanbod
Deelnemers spannen zich in om het aantal deelnemende bedrijfscateraars en JOGG-gemeenten te vergroten door hen over deze ambitie te vertellen en hen erbij te betrekken. De overheid is niet alleen werkgever, maar vervult ook een voorbeeldfunctie. Samen willen we laten zien dat een gezonde werkomgeving heel vanzelfsprekend is. Samen maken we gezond gewoon.

Van Eekelen: “Ik roep werkgevers in onze gemeente op om ook te werken aan een gezonder voedingsaanbod in hun kantines en op de werkvloer.”

JOGG
Leidschendam-Voorburg is sinds 2017 een JOGG-gemeente. JOGG staat voor Gezonde Jeugd, Gezonde omgeving en wordt in LV uitgevoerd onder de naam Goed Bezig! Gezonde omgeving is belangrijk voor jongeren maar ook voor volwassenen. Een gezonder aanbod in de kantine is een onderdeel van een gezonde omgeving.