(VIDEO) VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg deed afgelopen week mee aan de Jerusalema challenge. Bij deze uitdaging bedenken groepen hun eigen variatie op het dansje uit de muziekvideo 'Jerusalema' van de Zuid-Afrikaanse muziekproducent Master KG. Daar maken ze dan een filmpje op. Inmiddels is het een wereldwijde rage geworden. 

Hart onder de riem
Met het filmpje wil VluchtgelingenWerk Leidschendam-Voorburg de vrijwilligers een hart onder de riem steken. In coronatijd is het voor de vrijwilligers van VluchtelingenWerk namelijk pittig geweest om vluchtelingen op afstand te begeleiden, en de teamleiders waarderen het enorm dat zoveel vrijwilligers zich blijven inzetten. “Gezellig om elkaar zo weer eens live te zien”, aldus een vrijwilliger.

“Ik help vluchtelingen hun weg vinden in Leidschendam-Voorburg, maar eigenlijk ben ik hier ook voor mezelf. De waardering die ik krijg heeft mij geholpen mijn eigen weg naar werk weer te vinden, zegt vrijwilliger Evert van VluchtelingenWerk Leidschendam-Voorburg. Evert is een huisvestingsmedewerker. Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen, terwijl ze nog amper de taal spreken. Huisvestingmedewerkers helpen daarbij. Lijkt het je ook wat om een vluchteling wegwijs te maken in Leidschendam-Voorburg?

Meer vrijwilligers nodig
Op dit moment zoekt Vluchtelingenwerk vrijwilligers. Er zijn verschillende mogelijkheden. Ze zoeken een fietsdocent, die wil helpen met de fietsles. Ze zoeken wandelmaatjes of fietsmaatjes, die vluchtelingen kennis willen laten maken met de gemeente Leidschendam-Voorburg en ze zoeken maatschappelijk begeleiders. Deze vrijwilligers coachen vluchtelingen om snel zelfredzaam te worden in het complexe Nederland.

“Vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk is een onvergetelijke ervaring”, zegt Evert. “Je kunt echt iets wezenlijks voor een ander betekenen. Dat geeft zo veel voldoening.”

Wil je meer informatie of een afspraak? Bel of mail dan Florence Nakiranda of Kitty Scholten, tel. 070-3202057, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..