Op Koningsdag, 27 april 2021, trakteren horecabedrijf De Bles, de gemeente Leidschendam-Voorburg en omroep Midvliet alle inwoners van Leidschendam, Voorburg en Stompwijk op een online muziekfestival: het Koningsdagfestival. Het concept is dat de hele gemeente één groot festivalterrein wordt waarbij inwoners massaal de uitzending op Midvliet laten klinken dit volgen vanuit huis, in de tuin of in de auto. Bij mooi weer kun je genieten in de tuin van de uitzending door de radio af te stemmen op Midvliet en spreekt een optreden je extra aan, dan kijk je even op het TV kanaal van Midvliet of via de website midvliet.nl. Ruim 50 Stompwijkse ondernemers hebben een financiële bijdrage geleverd aan het festival.

Brede programmering
De programmering is dermate breed dat er voor iedereen wel iets leuks tussen zit. Er zijn coverbandjes (Komen Lopen, Kaboom, Amber&Jasper), tribute bands (Beatles, Bob Marley, Coldplay), een bandje met eigen werk (Silver Pockets Full) en een DJ sluit het geheel af (DJ Bombastic). Alle acts spelen maximaal 45 minuten, dus vind je iets minder leuk, even geduld en dan komt de volgende act alweer. De presentatie is in handen van oud olympisch sporter, toernooidirecteur wereldkampioenschap shorttrack en amateur muzikant Cees Juffermans.

Voor iedereen te volgen
Het gehele festival is live te volgen op de radio (FM en DAB+) en TV bij Midvliet en via de livestreams van Midvliet op Midvliet.nl. Daarmee is het festival voor iedereen te volgen. Analoog of digitaal. De uitzending is live te beluisteren op dinsdag 27 april 2021 van 15:00 tot 22:00 uur.

Met dank aan
Het Koningsdagfestival is een initiatief van horecabedrijf De Bles in Stompwijk en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Leidschendam-Voorburgkoningsdag, Midvliet en ruim 50 verschillende Stompwijkse ondernemers.
koningsdagfestival