Het was ook deze zaterdag wederom druk in de pas geopende Mall of the Netherlands in Leidschendam. ‘Misschien wel té druk voor deze coronatijd,’ geeft een winkelende tiener te kennen aan het Algemeen Dagblad, dat een reportage maakte over de drukte in The Mall.

Het meisje is samen met haar vriend helemaal uit Capelle a/d IJssel komen rijden voor een dagje winkelen. Omdat winkels enkel op afspraak open zijn, heeft ze een strak programma opgesteld, dat loopt van 11.10 tot 18.45. Een groep vriendinnen komt uit Almere.

Rijen bij Jamin en Yoyo! Fresh
Veel mensen hebben zich goed voorbereid en afspraken ingepland, maar ook spontane inlopers kunnen makkelijk een uur kwijt, zelfs zonder ergens binnen te gaan. Het leidt tot drukte, meldt het AD. Vooral bij de voedselafdeling. Bij Jamin noteert het dagblad 25 wachtenden, en bij de Yoyo! Fresh Tea Bar hebben zich bijna zeventig mensen verzameld "in afwachting van een Taro Coconut Tea, een Strawberry Mint of een Chai Lattea."

Coronapaden
Beveiligers bewaken nauwgezet de corona-looplijnen om te voorkomen dat mensen door elkaar gaan lopen, zo meldt het AD. Niet zo vreemd ook: afgelopen week is burgemeester Tigelaar door de gemeenteraad aangesproken op handhaving van de coronarichtlijnen. Die heeft daarop contact gehad met de directie van The Mall. Naast beveiligers worden er BOA's ingezet om de coronamaatregelen te handhaven, zo beloofde de burgemeester.

Foto: Ap de Heus