Behalve de jeugd komen er momenteel niet heel veel leden bij hockeyvereniging Cartouche in Leidschendam-Voorburg.

Ook alle ouders moeten buiten het hek blijven. Op korte termijn zal die situatie helaas niet veranderen. Daarom een update over wat er de komende tijd allemaal gebeurt op het sportpark, voor iedereen die er voorlopig nog even niet mag komen.

LED-verlichting
Inmiddels klaar, nieuwe energiezuinige LED-lampen op alle velden. Een verbetering van het licht op een aantal velden, en veel beter te bedienen en per veld af te stellen. Daar is men bij Cartouche heel blij mee. Er wordt nog wat gesleuteld aan de juiste afstelling (de bewoners van de Veurselaan hebben inmiddels gemerkt dat op veld 4 en 5 nieuwe lampen hangen), maar trainen op een halfduister Veld 2 behoort vanaf nu definitief tot het verleden.

Een nieuwe opslag
Het zal iedereen wel eens opgevallen zijn (toen je nog op Cartouche mocht komen): het clubhuis staat altijd helemaal vol met spullen die je in een normaal clubhuis niet snel zal vinden. Een buitenbar en statafels, het steekwagentje van Fred, nieuwe trainingsmaterialen, de discobar, een palletkar en (toen er nog mee gereden mocht worden) zelfs de Stint van de kinderopvang in de Serre... En sinds Cartouche een eigen blaashal heeft, is de behoefte aan opslagruimte alleen maar groter geworden. Waar laat je acht maanden per jaar zo'n 40 gymbanken, verschillende balkensets, zaaldoelen, netten, plus ook nog eens de hele hal zelf: deuren, folies, de halhuid, het staalkabelnet? Spullen die men liever niet buiten laat staan.

Er wordt nu, naast LG-veld 7, een nieuwe opslagruimte gebouwd. Dat plan was er al een aantal jaren, maar door allerlei omstandigheden duurde het wat langer dan gehoopt. Uiteindelijk komt er nu een goede nieuwe opslag van 6x25 meter. Het wordt vast even wennen, zo'n lange doos op die plek, maar het wordt een mooie donkergroene loods, met voldoende ruimte voor al de spullen, ook van Cartouche Dome, en ook voor de gymspullen van gymnasium Novum, voor het buitenspeelgoed van de kinderopvang en zelfs plek voor meerdere Stints.

Ook alle reservematerialen, trainingsspullen en apparatuur uit het ballenschuurtje van Fred gaan naar de nieuwe opslag. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwe opslag eind maart klaar.

Het schuurtje van Fred zal weggehaald worden. Zo is afgesproken met de gemeente. En dat is prima, want er is straks genoeg opslagruimte. De ballenbrievenbus van Fred krijgt een mooi plekje in de wand van de nieuwe loods. En minstens zo belangrijk: met de vrijgekomen ruimte kan het terras beter en ruimer ingericht worden, meer gericht naar Veld 5, LG-Veld 7 en Veld 2. Daar gaan we de komende tijd goed over nadenken, zodat die hoek van sportpark Duivesteyn er ook wat meer bijhoort dan nu. In ieder geval staat er dan geen schuurtje meer in de weg.

(foto: opslagruimte Cartouche)