Vanwege corona is de Tweede Kamerverkiezing dit jaar verspreid over drie dagen in plaats van een. Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 maart zijn stembureaus open.
Mensen van 70 jaar en ouder mogen vanaf 10 maart hun stem op de post doen of inleveren bij een speciale locatie.

De gemeente Leidschendam-Voorburg geeft antwoord op veelgestelde vragen over de Tweede Kamerverkiezing:

Is het stembureau coronaproof?
De stembureaus zijn zo ingericht dat u coronaproof kunt stemmen. Sommige stembureaus hebben een andere locatie gekregen. Bijvoorbeeld omdat de bestaande locaties niet groot genoeg zijn om een stembureau in te richten met anderhalve meter brede looproutes. Op de pagina verkiezingen staan alle locaties voor de komende verkiezingen.

Wordt het niet te druk in een stembureau?
Stemmen kan op maandag, dinsdag en woensdag. In een stembureau mogen maximaal drie of vier kiezers binnen zijn, afhankelijk van de looproute. De drukte per stembureau wordt live bijgehouden. Vlak voordat u gaat stemmen kunt u de drukte bij uw stembureau bekijken op www.lv.nl/verkiezingen.

Wat als ik wel wil stemmen en niet naar het stembureau wil gaan?
Wanneer u niet naar het stembureau wilt gaan om te stemmen, kunt u iemand een volmacht geven om voor u te stemmen. Dit jaar zijn drie volmachten per persoon toegestaan. Mensen vanaf 70 jaar kunnen per post stemmen. Hiervoor ontvangen zij een aparte instructie.

Wat moet ik doen en meenemen als ik ga stemmen?
Doe de gezondheidscheck voordat u gaat stemmen (zie bijlage bij uw stempas). Heeft u klachten? Blijf dan thuis en geef iemand die voor u kan stemmen uw volmacht. Als u gaat stemmen heeft u uw stempas en een geldig legitimatiebewijs nodig. Bij volmacht heeft u de stempas en een geldig legitimatiebewijs van degene voor wie u de stem uitbrengt nodig. Vergeet ook uw mondkapje niet.

Meer over de Tweede Kamerverkiezing in Leidschendam-Voorburg kunt u nalezen op: https://www.lv.nl/verkiezingen. Hier vindt u een overzicht van de stembureaus, informatie over uw stempas en een stemwijzer waarmee u aan de hand van stellingen uw politieke voorkeur kunt testen.