De gemeente Leidschendam-Voorburg waarschuwt voor oplichters die actief zijn in de gemeente. Zij zeggen dat zij van de gemeente zijn en proberen met een smoes bij u binnen te komen.
Of zij spreken u aan op straat. Vervolgens stelen zij uw geld en andere waardevolle bezittingen. Pas op: dit zijn oplichters en geen medewerkers van de gemeente.

Het is verstandig om de deur niet zomaar open te doen voor een onbekende, ook al ziet die er nog zo betrouwbaar uit. Moet u binnen iets pakken? Sluit dan uw deur en laat de ander buiten wachten. Vraag ook altijd om legitimatie, bij u aan de voordeur en op straat. Trap er niet in!

Ziet u de oplichters lopen of weet u waar zij zijn? Bel dan de politie via 112. Bent u slachtoffer geworden van oplichting? Doe dan aangifte bij de politie door te bellen naar 0900-8844.

Foto: Oplichters kunnen er betrouwbaar uitzien of zich betrouwbaar voordoen. Zij zeggen bijvoorbeeld een zorgmedewerker te zijn of van de gemeente. Bellen zij onaangekondigd aan en vertrouwt u het niet? Ga er dan niet op in en sluit uw deur.