Heeft u de Burgernetapp nog niet? Download de app en werk mee aan een veilige buurt! De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over Burgernetacties in uw omgeving, ook als u van huis bent.
Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een spraak- of sms-bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Of in de app via "Bel met de politie" knop.
Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Als u een oproep ontvangt, kunt u mee helpen zoeken. Als u iets ziet dat van belang is, belt u direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop. U kunt ook een foto meesturen als u denkt iets te zien dat van belang is. De Burgernetacties kunt u eenvoudig delen, bijvoorbeeld in uw WhatsApp groepen.

De app kunt u (gratis) downloaden in de App-store (iOS) en de PlayStore (Android). Er worden geen locatiegegevens van appgebruikers opgeslagen.
Bent u al Burgernetdeelnemer? Schakel dan over op de app en doe mee, waar u ook bent.

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.