De kandidaten voor de Vliet Awards zijn maandag bekend gemaakt. Men kan stemmen op genomineerden in de categorieën Sport en Vrijwilliger.

Beide categorieën zijn dit jaar onderverdeeld in een aantal subcategorieën.

Sport
Zo kan men in de subcategorie 'Sporter van het Jaar' stemmen op professioneel scheidsrechter Luca Cantineau uit Voorburg, die bij Forum Sport is begonnen als keeper maar inmiddels wedstrijden fluit op topniveau. Hij neemt het op tegen softbalster Babette van den Esker (HSV Catch), die met het Little League team drie Nationale Kampioenschappen en twee Europese Kampioenschappen heeft gewonnen, en inmiddels door een hoofddorpse club is gestrikt om te gaan spelen in de hoofdklasse.

Daarnaast kan men stemmen op het Sporttalent van het jaar en het Sportteam van het jaar. In die laatste categorie dingen HSV Catch, de Voorburg Cricket Club en Team 1 van Badmintonclub Voorburg mee.

Vrijwilligers
De vrijwilligersprijzen zijn onderverdeeld in drie subcategorieën en een buitencategorie. Zo kan men stemmen op drie individuele vrijwilligers, drie jonge vrijwilligers (tot 25 jaar) en twee organisaties: hospice het Vliethuys en Stichting Duivenvoorde.

Onbeperkte topper
Ook is er nog een gedeelde categorie: de Onbeperkte topper. Daar kan men stemmen op Caitlen Mellor, die door fysieke achteruitgang het hockeyspelen heeft moeten opgeven, maar nu als trainer actief is voor het LG team van Cartouche in Leidschendam. Ook is ze vrijwillger bij de scouting. Angelo Smit is zich met een personal coach aan het voorbereiden op het meedoen met trainingen bij SEV en blijkt talent te bezitten voor keepen.

Uitreiking
De Vliet Awards 2020 voor sport en vrijwilligers worden (digitaal) uitgereikt op vrijdagavond 12 maart 2021. Speciale aandacht gaat dit jaar uit naar sporters en vrijwilligers die zich tijdens de coronacrisis op een of andere manier hebben ingezet voor de samenleving.

Er kan tot 7 maart gestemd worden op de favoriete kandidaat.