Vanaf het President Kennedyplein in Leidschendam vertrok zaterdagochtend de SP campagnekaravaan welke op anderhalve meter in gesprek gaat met de bewoners van Leidschendam-Voorburg.

Dat er juist vanuit een sociale huurwijk als De Heuvel wordt vertrokken is volgens Piet de Ruiter logisch: "De SP komt op voor de mensen met lage inkomens, veel van die mensen wonen in sociale huurwoningen. Die huren zijn explosief gestegen. Daarom stelde SP voor deze huren te bevriezen, daar stemde veel partijen tegen, tot plotseling vorige week de VVD voor stemde."

Er wordt gesproken over bouwen in het groen, streven we dan af op een Leidschenveen 2? Hierop reageert De Ruiter:

"SP wil vooral betaalbare huizen. Er worden in Leidschendam eigenlijk alleen villa's gebouwd, dat is niet de huisvesting die wij zoeken. We willen huizen voor gewone mensen en betaalbare sociale huurwoningen. Die willen wij in eerste instantie in bestaande buurten en bestaande wijken bouwen. En daarbij roepen we een halt toe aan de groei van de gemeenten."

Dat de SP niet deel heeft genomen aan de gemeenteraadsverkiezing in Leidschendam-Voorburg heeft volgens De Ruiter een goede verklaring:

"Onze partijafdeling is ook hofleverancier geweest voor de landelijke politiek. We hebben daardoor heel veel kwaliteit afgestaan. We willen dan ook alleen aan de gemeenteraadsverkiezingen meedoen als we kwalitatief goede raadsleden kunnen leveren."

sp 2021 ken 1
sp 2021 ken 2
SP campagne 3