Blije gezichten in Leidschendam-Voorburg bij de plaatsing van regentonnen bij bewoners van woningcorporatie WoonInvest. Deze tonnen van 100 liter zorgen samen voor duizenden liters wateropvang per jaar.
Met een regenton verbruik je minder leidingwater, waardoor er minder grondwater opgepompt hoeft te worden. Zo zorgen we er samen voor dat de drinkwatervraag niet nog meer stijgt. Regentonnen zijn dus goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Ook WoonInvest vindt het belangrijk dat hun bewoners op een bewustere wijze omgaan met regenwater en steunde daarom dit initiatief, als onderdeel van het eerste duurzaamheidsproject.

TonTon Regenton heeft in opdracht van WoonInvest in totaal 26 regentonnen van gerecycled kunststof geleverd en geïnstalleerd. Klimaatkrachtig Delfand verstrekte een subsidie voor 25% van de kosten. Het leverde blije gezichten op bij bewoners die graag hun steentje bijdragen aan het verduurzamen van Leidschendam-Voorburg.

Waarom een regenton?
Elke regenton vult zich gemiddeld zo’n 10x per jaar met water. Een ton van 100 liter levert dus al snel 1000 liter regenwater op. Water dat te gebruiken is om de ramen te zemen (zonder strepen), de tuin te sproeien, de auto's te wassen, drinkwater voor de dieren te leveren of gewoon voor de bloemen en planten in huis. Een regenton lost niet alle problemen op van het veranderende klimaat, maar ze dragen er wel een steentje aan bij.

Foto: Klimaatkrachtig Delfland