Vanaf nu kunnen inwoners van Voorburg ook in de wijk Damsigt terecht voor producten uit de regio. Karen de Mos bouwt iedere vrijdag haar pop-up wijkpunt op in Wijkgebouw De Boot waar klanten hun bestelling kunnen afhalen.

Afgelopen vrijdag overhandigde De Mos het eerste kratje boodschappen aan het bestuur van wijkvereniging Damsigt, dat haar een warm welkom heette. De Mos voorziet mooie samenwerkingen met de mensen in en om de wijk. ‘Ik geloof dat we elkaar kunnen inspireren met voeding en dat we kunnen delen met mensen die het wat moeilijker hebben.’

Ruim van tevoren bestellen
Het concept van Rechtstreex is simpel: klanten bestellen online vóór woensdag 10:30 uur en kunnen vrijdag tussen 16:30 en 19:00 uur verse, lokale producten bij De Mos ophalen in wijkgebouw De Boot. ‘Veel klanten zijn enthousiast over het initiatief. Het is mooi dat je niet vastzit aan een abonnement of box. Je kunt elke week precies bepalen wat je bestelt of zelfs een weekje overslaan.’

Over Rechtstreex: Rechtstreex bouwt samen met een netwerk van klanten en leveranciers aan een alternatieve, sociale voedselketen. In de praktijk betekent dat een eerlijke prijs voor iedereen, geen voedselverspilling, transparantie en toegang tot gezond en lekker voedsel dat met aandacht geproduceerd is door boeren en makers binnen 50 kilometer van Rotterdam.

De Mos kwam een jaar gelegen in aanraking met Rechtstreex en raakte direct enthousiast. "Een verbinding met je eten zorgt ervoor dat je meer oog krijgt voor hoe het beter kan en wat je daar zelf aan kan doen. In mijn werk als vormgever mis ik het concreet bezig zijn met duurzame oplossingen. Nu ben ik onderdeel van een korte voedselketen die een positieve bijdrage levert."

Foto: Karen de Mos overhandigt het eerste kratje aan het bestuur van wijkvereniging Damsigt.