The Mall in the Netherlands in Leidschendam krijgt een luxe megabioscoop: Kinepolis Leidschendam. Vraag is wel wanneer die open kan. Geplande openingsdatum voor de Mall is 18 maart. Of de coronaperikelen dan ook bioscoopbezoek toestaan, is nog maar de vraag.

Kinepolis zegt met de ticketverkoop te beginnen zodra er meer duidelijkheid is over wanneer de bioscopen hun deuren weer mogen openen. Die duidelijkheid kan gezien de herhaaldelijke lockdowns nog wel even op zich laten wachten.

Elf zalen
Kinepolis Leidschendam belooft in elk geval spektakel. Deze gloednieuwe bioscoop heeft ruim 1650 comfortabele stoelen verdeeld over elf zalen, waaronder een Laser ULTRA zaal, dat staat voor een unieke beeld- en geluidsbeleving die exclusief bij Kinepolis in Nederland te ervaren is, en een MX4D zaal. Vanwege de corona-impact op de toevoer van materialen vanuit Amerika, zal deze MX4D zaal naar verwacht echter medio juli pas haar deuren openen.

Cosy Seating: Geniet van film in je eigen bubbel
Alle zalen zijn voorzien van Cosy en Cosy Plus stoelen, die luxe en comfort bieden met meer privacy. Zo zijn deze stoelen voorzien van extra beenruimte, brede en opklapbare armsteunen en aan iedere zijde een tafeltje. In combinatie met perfect beeld en geluid bieden onze Cosy Seats zo de ultieme filmbeleving.

Laser ULTRA: Haarscherp beeld en Dolby Atmos geluid
De Laser ULTRA-zaal is uitgerust met 4K-laserprojectie van Barco, in combinatie met Dolby Atmos-geluid, zodat bezoekers helemaal worden ondergedompeld in de filmervaring. 4K-laserprojectie zorgt voor een overvloed aan licht en een ruimer en natuurlijker kleurbereik, aldus de bioscoopexploitant. Het contrast tussen licht en donker is beter, met heldere wittinten en donkerdere zwartwaarden.

MX4D: bewegende stoelen en wind in je haar
Een MX4D zaal is uitgerust met bewegende stoelen die synchroon meebewegen met de film. Daarnaast zorgen speciale omgevingseffecten ervoor dat je ook voelt wat er in de film gebeurt. Bij een storm scene voel je je stoel bewegen, de wind blazen en de regen vallen. Bij een achtervolgingsscene voel je je stoel van links naar rechts bewegen en zal je de geur van verbrand rubber kunnen ruiken.

Twintigste bioscoop van Kinepolis in Nederland
Kinepolis Leidschendam wordt de 20ste bioscoop in het portfolio van Kinepolis Nederland. Het team van Kinepolis zegt reikhalzend uit te kijken naar de opening van deze prachtige bioscoop. Zodra er zicht is op de definitieve openingsdatum, zegt Kinepolis meer te onthullen over de feestelijke opening, de openingsfilm en -acties.