De lantaarnpaal die midden op het fietspad bij een drukke verkeersovergang op de Heuvelweg naast The Mall in Leidschendam lijkt te zijn beland, staat er nog vanwege een energiestoring.

Dat laat de gemeente Leidschendam-Voorburg weten op vragen van Omroep Midvliet. De paal, die nog afkomstig is uit de oude verkeerssituatie, zou eigenlijk worden weggehaald. Door een storing in de nieuwe kabel werkt de nieuwe verlichting echter nog niet. Vandaar dat nog even wordt gewacht met het verwijderen van de oude lantaarnpaal.

Vanwege de planning van al het werk was de aannemer al wel doorgegaan met de werkzaamheden. Daar hoorde onder meer het betegelen van het fietspad bij. Dat wekte de indruk dat er een fietspad en een lantaarnpaal op dezelfde locatie waren gepland. Dat is volgens de gemeente echter niet het geval.

Onveilige situatie?
Deze week onstond er enige spot op social media over de ontstane situatie. Onder andere D66 raadslid Peter van Dolen liet zich op Twitter smalend uit over het veronderstelde gebrek aan regie. "Ik zou bijna zeggen: "you had one job!!!". Ondanks de vrolijke toon schudde men echter ook het hoofd: fietsers zouden door deze verkeerssituatie in een gevaarlijk parket worden gebracht.

Daar is volgens de gemeente echter geen sprake meer van. Het fietspad is inmiddels afgesloten. Daarmee zou de verkeersveiligheid niet langer in het geding zijn. Die verkeersveiligheid was voor de gemeente even het belangrijkste aandachtspunt, zo geeft een voorlichter te kennen.

Nasleep
De oorzaak van de storing zal nu worden opgezocht en gerepareerd, zo laat de gemeente weten. Als de nieuwe verlichting goed functioneert, kan de oude lantaarnpaal weggehaald worden. Dan kunnen de hekken ook aan de kant. Hoe lang de storing gaat duren is volgens de gemeente altijd lastig te zeggen. De verwachting is 2 tot 3 weken. Ook de precieze kosten van de storing in de verlichting zijn nog niet duidelijk.

Foto boven: Ed Daroen

Lantaarnpaal op Fietspad VDolen66