De gemeente Leidschendam-Voorburg stelt in 2021 opnieuw geld beschikbaar om inwoners te stimuleren woningen en panden te verduurzamen.

Vanaf 1 februari 2021 kunnen particuliere woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) gebruik maken van een subsidieregeling. Net als vorig jaar zet de regeling in op isolerende maatregelen, zoals een groen dak, dak-,vloer-, muurisolatie en HR++Glas. Hiervoor is in totaal 350.000 euro beschikbaar. Daarnaast is het voor woningeigenaren en VvE’s mogelijk een Energiebespaarlening aan te vragen bij het Nationaal Warmtefonds. De rente die de Energiebespaarlening vraagt op een lening verlaagt de gemeente Leidschendam-Voorburg met circa 1 %, zodat lenen voor deze investering voordelig en rendabel is.

Subsidie aanvragen vanaf 1 februari
Woningeigenaren en Vereniging van Eigenaren (VvE’s) kunnen vanaf 1 februari, 09.00 uur subsidie aanvragen voor isolerende maatregelen via www.lv.nl/subsidies. Aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Iedereen die een aanvraag doet, ontvangt binnen acht weken antwoord. Deze termijn kan de gemeente met vier weken verlengen. Inwoners met vragen kunnen die sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Energiebespaarlening bij het Nationaal Warmtefonds
Bij het Nationale Warmtefonds kunnen inwoners geld lenen om duurzame maatregelen aan hun woning te treffen. Het Warmtefonds is beschikbaar voor particulieren en VvE’s, vanaf 8 appartementen. De gemeente maakt de lening voor particulieren en VvE’s aantrekkelijk door de rente van het fonds met circa 1 % te verlagen. In totaal is er in 2021 een bedrag van 250.000 euro beschikbaar. Kijk voor de mogelijkheden op www.energiebespaarlening.nl/leidschendamvoorburg.

Duurzame ambities
De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft als doel om een CO2 neutrale en klimaatbestendige gemeente te zijn in 2050. Er wordt ingezet op CO2-reductie, energiebesparing, het verhogen van het percentage opwekking van duurzame energie en de realisatie van groene daken. Daarom stimuleert de gemeente inwoners om duurzame maatregelen te treffen aan hun woning.

(foto: gemeente Leidschendam-Voorburg)