Burgemeester Klaas Tigelaar van Leidschendam-Voorburg: "Hoopvol zijn we 2021 gestart.

Nog midden in de lockdown zagen we de lichtpuntjes al voor ons en hoopten we op minder besmettingen, minder druk op de ziekenhuizen en daardoor binnenkort verruiming van de maatregelen. Maar.....we zijn nog niet zover. De lockdown zal langer duren dan verwacht.

Je voelt de teleurstelling bij kinderen die er naar uitzagen om weer de klasgenoten op school te ontmoeten. Je hoort de verzuchting onder jongeren die zo graag meer willen doen. Je merkt de pijn bij ondernemers waar grote zorgen zijn om overeind te blijven. Je wordt geraakt door de problemen die mensen op velerlei wijze ervaren.

Houden wij het vol? Worden we er niet moedeloos van? Dit gevoel en deze vragen zijn heel begrijpelijk. Allemaal willen we graag weer betere tijden. En die gaan er komen! Daarom houden we het vol en moeten op sommige momenten even doorbijten.

Het komt er juist nu op aan dat we ons aan de maatregelen houden. Dat we waar we kunnen, elkaar blijven ondersteunen. Gezien de inzet van velen in de afgelopen tijd, de creativiteit die er is en initiatieven die er zijn voor hulp en aandacht voor elkaar heb ik er alle vertrouwen in dat we er samen doorheen komen.

Klaas Tigelaar
Burgemeester Leidschendam-Voorburg"

(foto: Xandra Baldessari)