De gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg heeft unaniem tegen de komst van een lightrailtracé gestemd in de raadsvergadering van afgelopen dinsdag.

De lightrail zou in de voorgenomen plannen tussen de Binkhorst(Maanweg), station Voorburg en Zoetermeer komen te rijden. De aanleg zou Scouting Livingstone-Miriam, Opa’s veldje en eventueel de tuin van Huygens Hofwijck aantasten en daar was veel bezwaar tegen in de raad.

“Ik sluit mij aan bij de raad. Van het aantasten van Huygens Hofwijck kan geen sprake zijn. Van Opa’s veldje en de scouting gaat geen centimeter af,’’ aldus verantwoordelijk wethouder Astrid van Eekelen.

De gemeenteraad nam een gezamenlijke motie van VVD, CDA PvdA en GBLV aan om te onderzoeken of het tracé er misschien in een ondergrondse vorm kan komen. Er is grote weerstand tegen de komst van de lightrail bij de inwoners van onder andere Voorburg. Er is angst onder de inwoners dat het tracé dwars door Opa’s Veldje zou komen te liggen.

Inwoners kunnen opgelucht ademhalen nu zeker is dat de lightrail in deze vorm in ieder geval niet gaat komen. Wethouder van Eekelen gaf aan dat zij positief staat tegenover de aangenomen motie en hoopt op een optimale inpassing met minimale aantasting van de tuin van Hofwijck en Opa’s Veldje.