De coronatestlocatie bij ziekenhuis Antoniushove in Leidschendam wordt verplaatst naar het Aegonplein in de buurt van station Mariahoeve. Dat heeft GGD Haaglanden woensdag bekendgemaakt. Reden is dat de GGD daar gebruik kan maken van een overdekte parkeerplaats. Tevens is de testcapaciteit er hoger.

Sinds maandag 9 november heeft GGD Haaglanden een nieuwe testlocatie op het Aegonplein 50 in het parkeerdek van Aegon op de grens van Den Haag en Leidschendam-Voorburg. Daarmee beschikt de GGD over een winterbestendige teststraat met een capaciteit van 1200 tests per dag. Vrijdag 13 november vinden de laatste coronatesten plaats bij de testlocatie Antoniushove in Leidschendam.

Wethouder Juliette Bouw: "Met deze nieuwe locatie op de gemeentegrens is de testcapaciteit dichtbij enorm uitgebreid. Deze locatie is goed bereikbaar voor onze inwoners, de testen zijn gratis en je kunt er 7 dagen per week terecht".

Acht locaties
In totaal beschikt de GGD Haaglanden straks over acht testlocaties om inwoners met klachten gratis te testen: Den Haag centrum, bij HMC locatie Bronovo in Den Haag, Aegon locatie in Den Haag, in Naaldwijk, in Nootdorp, in Delft, in Zoetermeer en in Rijswijk. Zo zorgen we dat het testen laagdrempelig is voor iedereen in de regio met gezondheidsklachten.

Meer testcapaciteit
De GGD zegt haar testcapaciteit de afgelopen tijd flink te hebben opgeschaald. "Hierdoor kunnen mensen die ’s ochtends een afspraak maken voor een coronatest, dezelfde dag terecht bij een testlocatie in regio Haaglanden." Testen kan uitsluitend bij klachten (koorts of luchtwegklachten, zoals hoesten of keelpijn) en uitsluitend op afspraak. Een afspraak maken kan zowel telefonisch als online.

* Telefonisch: Maak een afspraak via het landelijke nummer: 0800-1202.
* Online: Maak online een afspraak via www.coronatest.nl<http://www.coronatest.nl>