Login

Home

Nieuws

Radio

Televisie

Zoeken

Nieuws uit Leidschendam-Voorburg

Arnold BransRaadslid Arnold Brans heeft besloten om per direct de fractie van GBLV/Gemeentebelangen te versterken.

Hij verlaat de VVD-fractie, waardoor GBLV/Gemeentebelangen met tien zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg wordt.

Het raadslid stemde begin juli met de oppositie mee in een amendement over het bestemmingsplan van park Schakenbosch. Hoewel dat niet in de concept-bouwplannen was vastgelegd, die destijds door de gemeente Leidschendam-Voorburg met de vastgoedontwikkelaar waren afgesproken, wil de oppositie dat er 30% sociale woningbouw op Schakenbosch wordt gerealiseerd. Die zet op de schaarse grond natuurlijk liever dure koop- of huurwoningen neer, aangezien dat meer oplevert. De ontwikkelaar dreigt nu met een miljoenenclaim. De VVD-fractie was uiteraard niet blij met de handelwijze van Brans.

Arnold Brans:

”Nadat ik het amendement over Schakenbosch van GBLV, D66 en GroenLinks had gesteund, is er tussen mij en de VVD-fractie helaas een onwerkbare situatie ontstaan. Ondanks een aantal gesprekken, waarin ik mij constructief heb opgesteld, leidde dat niet tot resultaat. Wat mij bij GBLV/Gemeentebelangen vooral aanspreekt is, dat het belang van de burger altijd voorop staat.”

GBLV-fractievoorzitter Frank Rozenberg was niet verrast toen Arnold Brans zich meldde voor een versterking van de GBLV-fractie:

”Wat Brans bij Schakenbosch heeft laten zien, is dat hij zijn standpunt uitstekend kon beargumenteren vanuit een groter belang dan het toen voorliggende collegevoorstel. Dat lef is in de huidige politiek ver te zoeken. We waren er dus eigenlijk vrij snel met elkaar uit, waarbij ook diverse dossiers vooraf goed zijn doorgesproken. Naar elkaars standpunten luisteren in een fractie is immers van groot belang!”
Update:

In een reactie laat Louise Kortman (fractievoorzitter VVD Leidschendam-Voorburg) weten 

Bestuur en fractie VVD Leidschendam-Voorburg betreuren het besluit van dhr. Brans. Helaas hebben de pogingen om er samen uit te komen niet geresulteerd in een positieve uitkomst. Dat hij nu een VVD-zetel meeneemt naar een andere partij is uiteraard niet fraai en ook niet fair. Persoonlijk wensen we hem en zijn nieuwe fractie alle succes in de rest van deze raadsperiode.


Algemene correspondentie Midvliet
 Postbus 1042
 2260 BA Leidschendam

 Studioadres
 Damlaan 35a
 2265 AL Leidschendam

 

Telefoon Studio:  070-3202266
 Redactie:               Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 E-mail Midvliet:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 Website:                www.midvliet.nl
 
 
 Radio
 Ether: 107.2 MHz, 107.9 MHz en DAB+
 Analoog via Ziggo: 92.9 MHz
 Digitaal via Ziggo:916
 Of via de livestream

 Televisie
 Digitaal via Ziggo: kanaal 41
 Of via de livestream  

 

 

 Adverteren   
 Vacatures